/
3 CommentsMet een tas met de mooiste kleine Zweedse souvenirtjes, hele fijne herinneringen, en vooral een ontzettend voldaan en volwassen gevoel ben ik weer in mijn vertrouwde omgeving. Ben ik weer thuis in het kleine kleine wereldje.
En dat is toch wel weer heel fijn: het katje spinnend op mijn arm en mijn lieve mama die ik zo gemist heb en die theetjes voor me zet. Waarmee ik uren kan kletsen. De duisternis die ik al tien dagen niet meer heb gezien door het noorderlicht dat er zomers in Zweden is

Gisteravond laat kwam mijn vliegtuig aan op Schiphol. Vol verhalen en 'wat heb ik je gemist'jes reden mam en ik over de afsluit dijk. De maan weerspiegelde in het Ijsselmeer, het was volle maan en heel mistig buiten.

Vandaag is het een beetje een gekke dag. Het is zo onwerkelijk hoe ik gisteren nog in het bijna smeltende Stockholm was, een ijsje in je hand en de benen bloot. Het ontdekken van compleet nieuwe plekken overal (zoals het mooie pastel roze gebouw op de foto's hierboven) De Zweedse taal om je heen. 

En hoe ik nu in mijn kamertje met mijn eigen spulletjes en een warme trui aan zit te tikken. 


Ik weet zeker dat ik nog nooit in tien dagen zoveel heb geleerd. van zowel mezelf als van de wereld.
En echt waar: Ik heb me geen moment ongelukkig gevoeld. Enkel soms een beetje angstig als toch nog wel een klein meisje met een geel rug tasje en blonde haren helemaal alleen. Dan denk je dat je achtervolgd wordt, of dat ze je observeren. Het is lastig om het contrast te vinden tussen het te wantrouwend zijn en het vertrouwen in mensen. Maar ik heb me gered. Ik had de liefste mensen om me heen, voelde me gelukkig en zeker, en dat groeide alleen maar. Elke dag voelde ik me een beetje sterker. Als een jong vogeltje dat haar nestje verlaat, een rups die een vlinder wordt.

Hieronder de kleine maar fijne dingetjes die ik meenam en waar ik toch zo kan van genieten. De twee rechthoekige 'schilderijtjes' lijken schilderijtjes, maar zijn vaatdoekjes! als je ze in het water dompelt worden ze slap en kun je ze gebruiken, ik vond het zo leuk voor als ik mijn eigen huisje heb, ooit. Want dan wil ik zélfs mooie vaatdoekjes!You may also like

3 opmerkingen:

Loes zei

Ik vind je mooi! In je eentje op reis is prachtig, omdat je leert en ontdekt en geniet en je daar alleen jezelf voor nodig hebt. Over 1.5 week ben ik ook in Zweden, ik kan niet wachten na het zien van je foto's!

Sanne zei

Wat mooi Damianne!
Wat knap en leuk dat je alleen op reis bent geweest, dat lijkt mij ook wel wat. Maar ook erg spannend. Maar ook erg fijn. Je foto's zijn prachtig (en je blognaam zo lievig!).

{ over de bananenkokoscake, wat leuk dat je 'm wil gaan maken! wil je laten weten hoe je 'm vond? }

jade zei

Wanneer ik dit lees kan ik niets anders doen dan glimlachen. Zo fijn vind ik het. <3

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Follow by Email