/
3 Comments
Gisteren liep ik rond in het Zweedse paradijs. Nadat mam en ik gepraat hadden in Groningen op school met mijn mentor over hoe ik de draad weer op ga pakken na mijn ziek zijn, heeft mijn moeder me bij de Ikea gedeponeerd. Ik ben nog niet beter maar een beetje halfjes flaneerde ik door de Ikea, en van al dat moois werd ik zo blij zo blij en vergat ik even een beetje dat ik me niet zo goed voel. Ik heb tijden doorgebracht op de plantenafdeling, en wilde het liefst een hele grote plant meenemen want die vond ik zo mooi, maar de plant was bijna groter dan mijzelf. Ik dacht ineens aan het idee dat als ik hem meenam, ik me achter hem zou verschuilen en dat alle mensen dan een lopende plant zien met alleen mijn voetjes eronderuit en vond het moeilijk niet hardop te giechelen. (ik vind het wel vaker moeilijk om als ik alleen ben met mijn gedachtes, niet ineens te moeten lachen als ik denk aan een grappige situatie, hebben jullie dit ook hihi?)

De megaplant heeft uiteindelijk mama gekocht en we bedachten ineens dat ik hem ook gewoon kan stekken! Ik heb zelf het kleine stukje wildernis van de tweede foto gekocht. Hij was anders dan de anderen om zijn eigenwijze zwiertakken en dat vond ik zo leuk.

  


Na twee uurtjes uit te zoeken wat voor servies ik zou willen en wat voor vloerkleed als ik op kamers ga, en alle kleine zweedse ingerichte woningkjes 'uitgeprobeerd' te hebben (ik vind het altijd zo grappig om in de zweedse boeken te bladeren die in de boekenkasten staan), kwam mama en zijn we thee gaan drinken in het restaurant.
Ik heb nog voor mijn verjaardag een schapenvachtje gekregen, een dienbladje, lampenkampje en een mooie dekbedovertrek van de prachtige limited edition 'BRÅKIG' en de moeder van muis Manfred, een zachte grote muis.
Vroeger schaamde ik me altijd een beetje voor mijn moeder in de Ikea, want ze spreekt vloeiend Zweeds en begon altijd voor de grap Zweeds tegen de medewerkers te praten en die keken haar dan een beetje lichtelijk verward aan, nu vind ik het alleen maar eigenlijk heel leuk.


You may also like

3 opmerkingen:

jade zei

Ik hoop dat je jou heel snel weer beter voelt, en dat je lichaam terug gezond is. Zodat je onbezonnen kan dromen en huppelen door de lente.

Nina Heutinck zei

Jaa zweeds is zo fijn! ik ben benieuwd naar het servies :) en hopelijk word je snel weer helemaal beter!

Anoniem zei

Wat een leuke foto's! Het lijkt net een beetje alsof je in een heel lief kleinschalig winkeltje bent, terwijl dat helemaal niet zo is. Ik mis je op school. Wanneer kom je weer? Je bent altijd welkom bij mij thuis. Ik zou namelijk helemaal chagrijnig worden van de hele tijd in het huis zitten. Dus als je zin hebt kom. :)
Heel veel beterschap, fijne vakantie en heel veel liefs,
het worteltmutsje

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Follow by Email