/
5 CommentsDeze week liep ik van maandag tot en met vrijdag stage in een van mijn lievelingswinkels Dille en Kamille in Leiden. Ik had het zo leuk en mocht heel de dag theetjes prijzen, vriendelijk naar de klanten lachen en plantjes water geven. Het liefst zou ik gewoon gaan wonen in de Dille.

Logeren deed ik in Amsterdam, bij een heel lieve vriendin van mama. Ze heet Marie en is een soort nep oma die verse gemberthee voor me maakt als ik keelpijn heb, elke avond heerlijk voor me kookt en net als ik dol is op diertjes en plantjes.
Ze woont in een heel fijn huis in oud-zuid met veel planten en twee balkons. Marie maakt veel pastels en tekent als het een mooie morgen is de jonge gansjes aan de kade na.

In de avond maakte ik veel wandelingen en plukte ik bloemetjes voor haar. Ik moest de groeten doen aan de maan van Marie toen ik s' avonds een brief ging posten en vertelde dat ze de groeten terug had gekregen toen ik terug kwam en daar lachten we dan om.


Vanaf mijn kamertje had ik meteen een balkon waar ik in de morgen naar de vogeltjes ging kijken. Soms sliep ik met de deur open zodat de vogels me konden wekken, maar dat was soms ook een beetje te koud. 
Elke dag reisde ik op en neer van Amsterdam-Zuid naar Leiden, en liep (en af en toe verdwaalde) ik door de twee steden.
In de pauzes bij de dille dronk ik vlierbessenlimonade en de collegaatjes waren zo ontzettend leuk. Iedereen houdt er van koken net als ik en een collega heeft me op het idee gebracht zelf je eigen meel te maken met een vijzeltje, van bijvoorbeeld amandelen. Dat is zo'n geweldig plan want dan ben je zeker dat het honderd procent puur is wat ik ook heel fijn vind.

Gisteravond laat treinden mijn souvenirs uit de winkel, cadeautjes voor beste vriendinnen en mama, mijn koffer, plantje, en ik weer naar huis na een heel erg fijne week.
vVanaf donderdag voel ik me niet zo lekker dus dit weekend moet ik maar eventjes goed uitzieken.


You may also like

5 opmerkingen:

Fay Oberdorf zei

Oh Damianne, wat klinkt dat fijn!
Ik ga gauw het kledingpakketje ophalen en hopelijk wordt jij dan gauw beter!
Gaf de maan ook nog mooie dromen aan je mee?
Liefs

Marieke zei

Oh wat klinkt dit leuk! Je logeer adres klinkt ook heel fijn :)
En wat zie je er weer zoals gewoonlijk prachtig uit met je gebroken witte kleuren!

Juliette zei

Het was leuk om je even als collegaatje te hebben. Jammer dat je je niet zo fijn voelt.. Amandel meel is inderdaad makkelijk zelf te maken, gezond en natuurlijk. Beter kan niet toch?
Waar is de foto van jou als je plantjes water geeft bij Dille? Die zou hier toch ook bij passen ;) Nog beterschap en strekte, zodat je snel weer naar buiten kan en lekker van de zon en de natuur kan genieten.

Juliette

Belle Fleur de Lis zei

ooh...<3

jade zei

Oh Damianne, wat fijn dat je stage liep bij Dille & Kamille! Het is echt de fijnste winkel ter wereld :) En wat een heel fijn huisje, ziet er zeer gezellig uit.

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Follow by Email